CONTACT

Stel je vraag, ik bel of mail je terug!
06 – 55 19 77 67
info@binnenwerk-reflectie.nl

Als coach en supervisor help ik je om écht naar jezelf te kijken. Naar hoe je dingen doet en wat je daarin nog te leren hebt. Ik geloof in leren door te ervaren en help je om je eigen krachten en kwaliteiten in te zetten en te verbreden.

Wat is jouw uitdaging of volgende stap?

Van mij kun je tijdens dit zelfonderzoek helderheid, doortastendheid en een gezonde dosis humor verwachten. We lopen samen op tijdens dit leerproces. Jij bepaalt wat je wilt leren en we zoeken samen naar de manier waarop dit bij jou past. Ik reis met je mee in dit leerproces.

Hallo, ik ben Margriet. Negentien jaar lang ben ik werkzaam geweest binnen de jeugdhulpverlening. In 2015 heb ik de stap gezet om als zzp-er te gaan werken. Nu werk ik als trainer, intervisor, (team)coach & supervisor in Zwolle en omgeving. Als trainer verzorg ik diverse trainingen op het gebied van reflectie, waarbij ook een aantal specifiek op het gebied van ethische reflectie.

Na jarenlange ervaring als intervisiebegeleider, supervisor én als lid van het College van Toezicht (’tuchtcollege’) is de combinatie van procesbegeleiding en ethische reflectie iets waar ik warm voor loop. Het mooiste vind ik dat de uitkomst vaak een gefundeerde vertaling van onze professionele intuïtie is.

Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de professionalisering binnen de jeugdhulp.

De opleidingen die ik gevolgd heb:
2023: Opleiding tot leersupervisor, Windesheim Zwolle
2020: Opleiding teamcoach, Windesheim Zwolle
2019: ‘De Maskermaker’, Phoenix opleidingen
2017-2018: Trainersopleiding, Phoenix opleidingen
2017: Bijscholing registercoach, LVSC
2016: NLP practitioner, Phoenix opleidingen
2009-2012: Supervisorenopleiding, Windesheim Zwolle

Opgedane werkervaring:

1: Als intervisor verzorg ik reflectiebijeenkomsten bij  o.a. het SKJ voor lid-beroepsgenoten, Bij Tinten Training en Advies, verschillende sociale wijkteams, jeugdconsulenten en jeugdbeschermers.  Vanuit mijn kennis en expertise denk ik mee in het borgen van de reflectie van de intervisiebegeleiders bij o.a. bij Nidos en BVNG, waar ik intervisiebegeleiders opgeleid heb en verdieping verzorg in het borgen van het leren van de  groepen die zij begeleiden.
Voor de BPSW-school heb ik de reflectie-poot ontwikkeld en vormgegeven.

2: Als trainer verzorg ik trainingen:
– Tot intervisiebegeleider
– Ethische reflectie (Beroepscodetolken)
– Moreel beraad
– Professionele standaard voor de jeugd- en gezinsprofessional

Daarnaast verzorg ik maatwerktrainingen. Indien gewenst, kunnen daar ook accreditatiepunten voor worden aangevraagd. Voorbeelden van uitgevoerde maatwerktrainingen zijn:
– Maatwerktrainingen met de thema’s tuchtrecht, beroepscode, ethiek, reflectie en professionele autonomie
– Maatwerktrainingen m.b.t. reflectie: van reflectie voor deelnemers van intervisiegroepen tot verdiepingstrainingen voor intervisiebegeleiders. Mogelijke thema’s; professioneel leiderschap, ethische reflectie, parallelle processen, werken met polariteiten en het gebruik van NLP

3: Als supervisor en (team)coach verzorg ik individuele en teamtrajecten voor verschillende organisaties en/of ZZP-ers die zich verder willen ontwikkelen. Ik ben bij de LVSC geregistreerd als supervisor en als coach. Voor meer info, kijk gerust op mijn linkedin-profiel.

4: Samen met verschillende LVSC-geregistreerde supervisoren kan Binnenwerk Reflectie grote klussen voorzien van kwaliteitsintervisie. Daarnaast werk ik samen met een teamcoach die systemisch opgeleid is. Behalve kwaliteit brengt dat ruimere keuze voor de organisatie met zich mee en de wetenschap dat we elkaar kunnen ondersteunen en vervangen als dat nodig is.

Binnenwerk Reflectie is CRKBO- en LVSC-geregistreerd.


@