COACHING

‘RUIMTE VOOR
EEN ANDERE BENADERING.’

In een traject is het belangrijk om ruimte te creëren. Om jezelf te onderzoeken, in en uit te zoomen en uit te proberen. Ruimte om van jezelf te leren. Waar het eerst vol was met belemmeringen, maak je opening voor een andere benadering zodat je uiteindelijk jezelf op een ruimere manier in kunt zetten.

Coaching
Coaching is een begeleidingsvorm die zich richt op het verbeteren van specifieke vaardigheden, zoals: feedback vragen en ontvangen, grenzen stellen, opkomen voor jezelf, effectief plannen, delegeren en het stellen van prioriteiten. Vaak wordt coaching ook gebruikt om zelfkennis en het zelfvertrouwen te vergroten.

Coaching is een effectieve manier om kortdurend en doelgericht aan die vaardigheden te werken en gedrag te beïnvloeden en veranderen. Vaak is een coachingsvraag werkgerelateerd. Om de verwachtingen duidelijk te krijgen, start coaching met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De gestelde doelen staan centraal. Binnen een coachingstraject zal gekeken worden naar wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt benutten om vooruitgang te boeken. Kernvraag is: Welke competenties wil je beter ontwikkelen, wat wil je leren?

Een coachingstraject bestaat meestal uit 5 tot 8 gesprekken. Er zijn, indien gewenst, mogelijkheden tot e-coaching. Dat is coaching door middel van Skype en/of e-mailcontact.

Teamcoaching
Teamcoaching draagt bij aan het doorgroeien naar een sterk en vitaal team dat resultaten boekt.

Teamontwikkeling is niet iets wat je twee ochtenden per jaar doet; het is onderdeel van de dagelijkse praktijk als team. Door teamcoaching leer je continue aandacht te besteden aan verbinding en verdieping van de onderlinge samenwerking zodat het onderdeel wordt van het dagelijkse teamwork. Binnenwerk Reflectie helpt jullie om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Het doel is om het zelfsturend leervermogen en de zelfstandigheid van het team te vergroten.

Wil je meer weten? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


@